Stiai ca un organizator de jucarii il va invata pe copilul tau inca de mic cum sa fie ordonat? Poti folosi un dulap de depozitare sau alte tipuri de organizatoare, important fiind sa il incurajezi sa isi ordoneze singur jucariile, astfel incat camera sa ramana curata.


Ne referim la un organizator de jucarii atunci cand vorbim despre orice tip de mobilier sau accesorii a caror functie principala este de a pastra jucariile copiilor nostri in perfecta ordine, facilitandu-le celor mici curatenia in camera.

Mobilier, cosuri, cutii, rafturi… in functie de nevoile proprii ar trebui sa optezi pentru un tip sau altul de organizator de jucarii.

Exista diferite tipuri de organizatori de jucarii:

Mobilier pentru depozitarea jucariilor: acestea sunt responsabile pentru gruparea a cat mai multor jucarii. Mai intai trebuie sa cunosti spatiul disponibil si sa alegi cel mai potrivit mobilier: dulapuri modulare, biblioteci, sertare, rafturi pentru copii, etc. un organizator de jucarii din lemn va fi foarte rezistent si usor de utilizat.

Cosuri pentru jucarii – in aceasta sectiune poti face diferenta intre cosuri din diferite materiale (tesatura, plastic, lemn, carton, cu roti etc.) pana la cufere, care au cea mai mare capacitate.

Un alt punct de luat in considerare va fi daca dorim un cos pentru depozitare care sa fie in acelasi timp si alta piesa de mobilier, cum ar fi bancile pentru copii, care profita la maximum de spatiu.

Cutii de depozitare – putem gasi cutii de toate dimensiunile, materiale, cu sau fara capac, stivuite, transparente etc. Acestea sunt organizatoare de jucarii ieftine dar foarte eficiente si usor de utilizat.

Altele – in afara de tipurile de organizatoare deja mentionate, exista si alte elemente care completeaza tipul de depozitare, Spre exemplu, sacii atarnati pe mobila pot fi foarte utili pentru a organiza anumite jucarii.

De asemenea, pentru copiii care se joaca in timul baii, poti cumpara un organizator de jucarii pentru baie, astfel incat sa nu lasi jucariile pe cada sau in cabina de dus.

Cum sa-i faci pe copii sa foloseasca corect organizatorul jucariilor?

Zona de joaca are nevoie de anumite accesorii care sa iti permita sa organizezi jucarii, cum ar fi cosuri, cutii, dulapuri, lazi etc. care te ajuta sa mentii ordinea si sa-i motivezi pe cei mici sa aiba grija de bunurile lor.

Cateva sfaturi pentru a ne ajuta copiii sa-si organizeze jucariile sunt urmatoarele: Alegeti un spatiu pe care sa-l utilizati pentru jucarii: unul care este vizibil si accesibil, astfel incat veti avea tendinta de a va juca in jurul acelui spatiu si jucariile nu vor invada intreaga casa.

Implica copilul in organizatie.

Accesibile si vizibile: jucariile trebuie sa fie intotdeauna accesibile si vizibile la inaltimea copilului. Tinand cont de aceste sfaturi, va fi mai usor ca jucariile sa fie puse in ordine si sa nu stea aruncate prin toata casa.

In plus, copilul va invata inca de mic ce inseamna ordinea si cum sa o mentina, astfel incat sa nu ai probleme din punctul acesta de vedere.

7 thoughts on “Ce este si cum sa alegi un organizator de jucarii?

  1. Totodata, este remarcabil modul in care tehnologia ne ajuta sa rezolvam diverse probleme si sa imbunatatim calitatea vietii. Cu ajutorul acestor noi inventii, putem sa comunicam mai usor, sa accesam informatii importante rapid si sa ne desfasuram activitatile zilnice intr-un mod eficient. Sunt nerabdator sa vad ce ne rezerva viitorul in acest domeniu fascinant.

  2. Articolul de pe acest link prezinta informatii interesante despre ultimele noutati din domeniul tehnologiei. Este impresionant sa vedem cat de rapid evolueaza acest sector si cum influenteaza viata noastra de zi cu zi. Ma bucur sa vad ca exista oameni pasionati care sunt mereu la curent cu noile descoperiri si inovatii.

  3. Ma bucur ca am dat peste acest articol care explica atat de clar conceptele de baza legate de blockchain. Este important sa intelegem cum functioneaza aceasta tehnologie pentru a putea aprecia potentialul sau real in diferite sectoare. Sper ca tot mai multi oameni sa fie informati corect despre blockchain si beneficiile sale.

  4. Articolul este foarte interesant si ofera informatii valoroase despre tehnologia blockchain. Este impresionant cum aceasta tehnologie poate revolutiona diverse domenii, cum ar fi industria financiara sau cea medicala. Sunt curios sa vad cum va evolua aceasta tehnologie in viitor si ce impact va avea asupra societatii.

  5. Am descoperit multe lucruri noi citind acest articol, care mi-au deschis perspective diferite asupra subiectului discutat. Recomand tuturor sa il citeasca pentru a intelege mai bine problematica prezentata.

  6. Mi-a placut modul in care s-a structurat articolul, cu introducerea detaliata a temei si argumentarea fiecarei afirmatii. De asemenea, concluziile sunt bine fundamentate si sustinute de exemple relevante.

  7. Articolul este foarte interesant, oferind informatii valoroase despre subiectul abordat. Autorul a reusit sa aduca in prim plan aspectele importante si sa le explice intr-un mod clar si concis.

Comments are closed.