Orice meserie are propriul ei specific, inclusiv cea de cosmeticiana intr-un salon de epilare. Atributiile difera in functie de tehnica cu care se lucreaza, ceea ce inseamna ca procesul e diferit atunci cand se lucreaza de exemplu cu ceara de epilat granule, fata de epilarea cu laser.

Sigur, nu exista metoda buna sau rea, fiind adepti atat a epilatului cu ceara, cat si a tehnicilor moderne la care se folosesc tot felul de echipamente avansate.

Daca pentru a-ti alege salonul la care mergi ai nevoie de recomandari, in ceea ce priveste tehnica lucrurile sunt cat se poate de stricte. Iata cativa dintre pasii de lucru pe care un profesionist trebuie sa-i indeplineasca intr-un salon astfel incat sa ofere clientilor o adevarata satisfactie.

Se folosesc manusi si ustensile de unica folosinta

Manusile sunt o metoda de protectie si siguranta atat pentru cosmeticiana, cat si pentru client. Ceara se manevreaza la temperaturi inalte si poate fi un mediu in care se pot dezvolta bacterii.

Asa ca se utilizeaza atat manusi, cat si alte accesorii de unica folosinta precum hartie de epilat, spatule, servetele etc. care sa asigure respectarea conditiilor de igiena si sanatate in munca.

In acest mod, niciuna din partile implicate nu va avea de suferit.

Ceara de unica folosinta poate fi reutilizata doar in anumite conditii

Nu degeaba ceara de unica folosinta poarta aceasta denumire. In mod obisnuit, ea trebuie folosita o singura data. Insa, saloanele de infrumusetare nu-si permit sa piarda cantitati semnificative din materia prima.

Asta nu inseamna bineinteles, ca ceara folosita pe o pacienta se topeste din nou si se reaplica pe o alta persoana.

Drept urmare, daca o clienta solicita de exemplu, epilarea mustatii, iar alta doreste epilarea axilei, ceara ramasa de la prima sedinta de epilare poate fi reutilizata si pentru cea de-a doua persoana.

Depinde insa si de tipul si formularea acesteia caci, exista si optiunea unor calupuri sau cantitati de ceara de unica folosinta a carei metoda de prezentare permite fara probleme sa se foloseasca pe mai multe persoane atata timp cat nu ia contact cu alti factori ce pot afecta sanatatea.

Nu trebuie trecuta cu vederea pregatirea pre si post epilare

Cele mai multe persoane merg la salon nu doar pentru ca profesionistii stiu ce fac, ci mai cu seama sa se relaxeze si sa renunte la angoasa pe care o presupune epilarea cu ceara acasa.

Pe aceasta cale se asigura si ca rezultatul e cel dorit, fara ca nici macar sa fie nevoie sa-si umple casa cu tot felul de ustensile pe care nu stiu sa le foloseasca sau sunt de ajutor.

Intregul procedeu devine la salon extrem de placut uneori dat fiind ca cei mai buni cosmeticieni nu uita sa pregateasca corespunzator pielea inainte si dupa epilare.

Exista o multime de solutii in prezent pentru a limita durerea si pentru a creste aderenta la ceara de epilat in raport cu pielea. Iar astfel, zonele depilate nu vor mai fi ulterior atat de sensibile, fragile la atingere.

Deci modul in care se pregateste si se ingrijeste pielea e decisiv pentru aspectul pe care-l va avea la final.

Ceara se aplica diferit

Ceara se foloseste diferit de alte metode traditionale sau moderne de epilat si pot exista diferente inclusiv in ceea ce priveste tipul de ceara.

De exemplu, cea elastica sub forma de granule poate fi aplicata intr-un strat mai subtire si pe un fir de par mai redus ca alte tipuri de ceara clasica.

Profesionistul va sti intotdeauna ce e de facut in momentul in care lucreaza cu un anumit tip de ceara si de ce, iar daca vrei sa faci acelasi lucru si acasa, nu ezita sa-i ceri sfatul.

6 thoughts on “Ce trebuie sa stii despre lucratul intr-un salon de epilare cu ceara

  1. Ma bucur ca am dat peste acest articol pentru ca mi-a reamintit de importanta alegerii corecte a echipamentelor pentru a ne bucura de siguranta si confort in timpul activitatilor sportive. Recomand tuturor sa citeasca acest articol pentru a-si imbunatati cunostintele despre echipamentele necesare.

  2. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii utile despre echipamentele necesare pentru activitatile sportive in aer liber. Este important sa avem la indemana echipamentul potrivit pentru a ne bucura de experiente placute in natura.

  3. M-am simtit inspirat citind acest articol si mi-a deschis noi perspective asupra subiectului discutat. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati.

  4. Subiectul abordat este de actualitate si cred ca ar trebui sa fie cunoscut de cat mai multi oameni. Este important sa fim constienti de aceste aspecte.

  5. Este impresionant modul in care autorul a reusit sa adune atatea date si fapte relevante intr-un singur articol. Felicitari pentru munca depusa!

  6. Articolul este foarte interesant si informativ. M-am bucurat sa aflu mai multe despre subiectul abordat si am gasit informatiile prezentate foarte utile.

Comments are closed.