Probabil ai remarcat deja ca barbatii nu sunt toti la fel. Ultimele generatii au devenit tot mai pasionate de ingrijirea pielii si de aspectul lor, asa ca nu ezita sa se informeze referitor la noutatile ce apar pe piata.

Multi dintre ei sunt fani inclusiv in ceea ce priveste procesul de epilare cu ceara de epilat granule, de unica folosinta etc. sau a altor metode consacrate. De ce? Afli in randurile urmatoare.

De ce se epileaza barbatii?

Din cele mai vechi timpuri circula vestea ca parul prezent pe corpul unui barbat exprima virilitate. Cu cat el este mai mare si mai des, cu atat se spune ca barbatul este impunator, in special din punct de vedere sexual.

In realitate, aceasta ramane doar o preconceptie de domeniul trecutului. Indiferent de sex, parul nu lipseste de pe corp. Totusi, din punct de vedere hormonal, cel masculin produce o crestere mai rapida a parului.

El se poate intalni si in cazul femeilor care se plang ca trebuie sa se epileze chiar si la cateva zile, pentru ca acest hormon nu se regaseste exclusiv in organismul barbatilor.

La fel ca si in cazul femeilor, prezenta parului in anumite zone este deranjanta din punct de vedere estetic. Si dat fiind ca exista solutii, de ce ar fi iesit din comun ca si barbatii sa scape de parul nedorit?

Iar asta nu inseamna ca in lipsa parului, ei devin mai putin protectori, puternici sau mai putin virili. Trebuie sa intelegem ca, indepartarea parului este o alegere personala si un tabiet care ne face sa ne simtim mai bine si mai increzatori in pielea noastra, indiferent de sex.

Iar asta presupune nu doar renuntarea la barba sau retusarea acesteia, ci si depilarea in zone precum axilele, bratele, picioarele etc.

Cele mai utilizate metode pentru epilare de catre sexul masculin

In general, dar nu e o regula universal valabila, barbatii prefera lama de ras sau aparatele electrice. Dar dat fiind dezvoltarea rapida a parului, se pot folosi inclusiv alte metode cum e ceara elastica despre care aminteam in primele randuri ale acestui material.

Din grija si dragoste pentru barbatii care sunt pasionati si atenti la modul in care-si ingrijesc corpul, epilatpro.ro a lansat si o categorie speciala de consumabile de epilat pentru barbati, menite sa corespunda cu nevoile lor.

Ele se folosesc la fel ca si cele destinate femeilor, unde se regasesc aici o varietate larga de optiuni.

Ceara pentru barbati este conceputa pentru pielea normala, dar cei care se confrunta din nefericire, cu o piele sensibila, pot folosi si alte tipuri de ceara pe care le folosesc si doamnele.

In mare, ceara de epilat nu dispune de o serie de proprietati specifice unui anumit tip de sex. Si, ca prin urmare, toate optiunile odata alese in raport cu nevoile pielii vor oferi randamentul mult dorit.

Barbatii care au renuntat la alte alternative si au optat pentru ceara, fie au descoperit ca este o metoda simpla, sigura si accesibila, pe care o pot pune in aplicare chiar si din confortul casei lor, fie s-au convins de faptul ca epilarea cu ceara smulge parul de la radacina.

Si astfel, parul se dezvolta mai greu fata de momentele in care in cateva zile dupa utilizarea lamei de exemplu, acesta trebuie indepartat din nou.

Asadar, si pentru ei este un avantaj faptul ca pot economisi timp, dar si sa-si asigure un aspect elegant, ingrijit, cu care sa se faca remarcati indiferent de context si mai ales, sa se ridice la nivelul asteptarilor pe care le au doamnele moderne sau cel impus de catre statutul pe care acestia si l-au construit in societate.

6 thoughts on “De ce se epileaza barbatii si ce metode folosesc?

  1. Consider ca autorul a abordat foarte bine subiectul si a argumentat fiecare punct intr-un mod clar si concis. Este important sa constientizam importanta investitiilor in domeniile mentionate pentru a putea progresa si a ne adapta la schimbarile din societate. Sper ca acest articol sa determine oamenii sa actioneze in directia corecta.

  2. Articolul este foarte interesant si mi-a deschis ochii asupra unor aspecte pe care nu le luasem in considerare pana acum. Sunt de acord cu autorul in ceea ce priveste necesitatea de a investi mai mult in educatie si cercetare pentru a putea avansa ca societate. De asemenea, sunt de acord cu ideea ca inovatia este cheia pentru dezvoltarea unei tari.

  3. Articolul subliniaza necesitatea unei abordari responsabile in ceea ce priveste exploatarea resurselor naturale si protejarea mediului. Doar printr-o gestionare adecvata a activitatilor miniere putem asigura un echilibru intre dezvoltarea economica si conservarea mediului inconjurator.

  4. Din pacate, se evidentiaza si aspectele negative ale activitatii miniere, precum poluarea mediului sau conditiile precare de munca ale minerilor. Este esential sa gasim solutii pentru a minimiza impactul negativ al acestei industrii asupra mediului inconjurator.

  5. Faptul ca sunt prezentate date statistice relevante cu privire la productia de minereuri din tara noastra aduce un plus de credibilitate informatiilor prezentate. Este important sa avem o imagine clara asupra situatiei actuale a sectorului minier pentru a putea lua decizii informate.

  6. Articolul prezinta informatii interesante despre istoria mineritului din Romania si impactul sau asupra economiei nationale. Este impresionant sa descoperim cum aceasta industrie a evoluat de-a lungul timpului si care au fost principalele momente de referinta.

Comments are closed.