Să te muți într-o locuință nouă este o adevărată provocare, mai ales dacă trebuie să închiriezi spațiul. Atunci când faci acest lucru te aștepți că în noul tău cămin să se regăsească lucruri de bază, de la instalația sanitară corespunzătoare, până la un sistem de încălzire eficient. 

Dacă apartamentul nu îndeplinește toate nevoile tale, dar crezi că se pot rezolva, toate acestea trebuie listate și trimise către locator. Dacă vrei să afli care sunt 4 aspecte esențiale de avut în vedere când te muți, atunci rămâi aici și citește acest articol în continuare!

Iată câteva posibile îmbunătățiri pe care le poți sugera proprietarului

Ușa de la intrare

Primul lucru pe care îl vezi atunci când ajungi să vizionezi un apartament este ușa. Aceasta este un element esențial al casei, fiind cea care îți asigura siguranța în fiecare seară față de mediul exterior. De asemenea, cu o ușă adecvată, locuința va fi izolată în mod corespunzător, atât de frig, cât și de zgomotele vecinilor care coboară scările.

Așadar, dacă ușa la apartamentul la care dorești să te muți nu este în cea mai bună formă, pare veche și abia că mai stă în balamale, o poți trece și pe aceasta pe listă. În plus, o ușă se poate schimba foarte ușor și nu costă atât de mult.

Prizele

Prizele le vei folosi zi de zi, deci trebuie să te asiguri dinainte că acestea respectă normele de siguranță și că sunt instalate corect. Așadar, uită-te în toate camerele, vezi în ce stare sunt acestea și probează-le pe rând. 

În acest fel vei știi exact dacă există anumite probleme și vei putea comunica în timp util ce trebuie modificat. Aceasta schimbare nu este una extrem de costisitoare și nici nu va dura foarte mult pentru a fi pusă în practică.

Luminile

Luminile sunt și ele extrem de importante. Chiar dacă pe timpul verii te vei bucura de lumina naturală, pe timpul iernii acest lucru nu va fi posibil atât de mult. 

Astfel că, trebuie să verifici toate luminile din casă, să vezi care merg și care nu și ce tip de lumină au. Poți alege ca acestea să fie schimbate cu unele LED, care sunt mai eficiente și consumă mult mai puțin.

Sistemul de încălzire

Cum iarna este la câteva luni distanță, trebuie să te asiguri că noul apartament în care te vei muta dispune de un sistem de încălzire potrivit. 

Dacă locuința nu dispune încă de o centrală termică proprie poți ruga proprietarul să facă această schimbare, fiindcă va fi una extrem de benefică pentru tine, în calitate de chiriaș. În plus, îi poți recomanda acestuia să aleagă o centrală electrică, deoarece aceasta reprezintă o opțiune extrem de bună. 

Centralele electrice sunt eficiente, eco-friendly și ocupă puțin spațiu. Mai mult decât atât, găsești numeroase modele chiar pe site-ul hornbach.ro, de unde îi poți sugera locatorului tău să facă această achiziție importantă!

În concluzie, înainte de a te muta în noua ta locuință, este foarte important să ai în vedere aceste 4 aspecte. Astfel, cu siguranță te vei bucura că le-ai verificat în prealabil și că vei beneficia de un apartament bine dotat și organizat.

5 thoughts on “Ce să-i ceri locatorului tău să schimbe în apartament? Top 4 aspecte esențiale

  1. Am gasit informatiile din acest articol foarte folositoare si bine structurate. Este esential sa fii pregatit inainte de a discuta cu locatorul despre modificarile dorite, iar acest ghid ofera sfaturi valoroase in acest sens.

  2. Este important sa ai o comunicare deschisa si clara cu locatorul tau atunci cand doresti sa faci schimbari in apartament. Acest articol ofera sfaturi practice si utile pentru a aborda aceasta situatie intr-un mod eficient.

  3. Articolul este foarte util pentru cei care doresc sa schimbe aspecte in apartamentul lor. Recomand cu caldura sa cititi cele patru aspecte esentiale prezentate in articol pentru a avea o colaborare eficienta cu locatorul.

  4. Un alt aspect relevant mentionat in articol este acela al verificarii structurii cladirii inainte de a face modificari semnificative. Este important sa se obtina acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari in cazul unor lucrari care afecteaza structura sau aspectul exterior al cladirii. Recomandarea de a consulta un specialist pentru proiectarea si executia lucrarilor este extrem de importanta pentru un rezultat final reusit.

  5. Articolul este foarte util pentru cei care doresc sa schimbe aspecte esentiale in apartamentul lor. Recomandarea de a verifica instalatiile electrice si sanitare inainte de a incepe renovarile este foarte importanta pentru siguranta locuintei. De asemenea, sfaturile privind schimbarea ferestrelor si usilor pentru o mai buna izolare termica sunt de mare ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *